воскресенье, 17 апреля 2016 г.

Тексти для списування

Шановні батьки!
Основною формою перевірки орфографічної та пунктуаційної грамотності  учнів є контрольне списування і контрольний текстовий диктант.
Контрольне списування проводиться в 1-му класі у кінці  року.
При оцінюванні графічних навичок (каліграфії) і дотримання гігієнічних правил письма в 1 класі береться до уваги списаний текст, правильність написання літер та їх поєднання, охайність.

Пропоную Вам тексти для списування у кінці 1 класу.

Дзвінок. Учні заходять у клас. Почався урок. Йосип читає про лісових звірів. На екрані учні бачать вовка, зайця, лисицю. А он білочка. Вона гризе горішки. (25 слів)

Прийшла зима. Всюди пухнастий сніг. На дереві годівниці. Демян і Василь годували птахів. Хлопчики сипали крихти, зерно. Діти люблять пташок.
(20 слів)
Моя країна – Україна
Моя рідна країна – Україна. Це красива європейська країна. Наш народ добрий і співучий. Наша земля родюча і квітуча. (18 слів)
Великий поет
Валентина Миколаївна розповіла дітям про Тараса Шевченка. Великий український поет народився в селі Моринці. Його життя було важким. Діти читали вірші Шевченка. (22 слова)

Пропоную тексти для диктантів у кінці 1 класу
Горобець
Була сніжна і морозна зима. Голодний горобчик сидів на гілці. Де шукати їжу? Раптом він почув веселі голоси синиць і побачив, що на гілці висить годівничка, повна пшона.(28 сл.)
Дідусь і Василько
Дідусь знає багато цікавих історій. А Василько обожнює їх слухати. Дідусь і Василько справжні друзі. (15 сл.)
Каштан
На подвірї росте велике дерево. Це каштан. Його квіти, наче великі свічки. Влітку він дає нам тінь. Восени із колючих кожушків визирають каштанчики.(23 сл.)


Комментариев нет:

Отправить комментарий